Myrres i Norrbo

Dellenportalen har samlat ihop fakta om Myrres från intervjuer, fastighetspapper och i olika arkiv. Allt material i den här artikeln är skyddat enligt lagen om upphovsrätt och får inte mångfaldigas utan medgivande.

 

Gilla ossFacebook,och ännu bättre, dela oss med dina vänner. Tack!

Var den här sidan intressant? Glöm då inte lägga den bland dina favoriter.

Har du en egen hemsida får du mycket gärna länka till oss

Glöm inte ange Dellenportalen som källa för eventuella uppgifter du hämtar.

Tack för ditt besök!


Den här sammanställningen är sponsrad av:
Här saknar vi sponsorer. Stöd Dellenportalen så gör vi reklam för dig? Vill du veta mer? Klicka här. 

 

min-001-karta

 

MYRRES

Jonas Larsson ”Myrre” kallad. Alla som hört talas om Myrre tror också att han hetat Jonas Persson. Det har funnits många med det namnet, men ingen som passar in här, det vet vi sedan Viveca förgäves letat i timmar och dagar i husförhörslängder och dödböcker utan att finna denne Jonas Persson. Till sist insåg vi att någonting måste vara fel med namnet. Nu vet vi att han hans rätta namn var Jonas Larsson – Frid och ingenting annat.


Siffror inom parentes hänvisar till Bjuråker – Delsbo – Norrbo släktregister


(3Å47) Jonas Larsson – Frid (felaktigt kallad Jonas Persson) var född 3/6 1848, son till torparen Lars Larsson i Dragmyra. Uppväxt i Dragmyra sen husman i Norrbobyn och Hålsjö innan han och hustrun flyttade till Sandmyren. Där blev han sedan känd som
Myrre. Han hängde sig 3/5 1915.
Gift 3/11 1872 med Kjerstin Larsdotter född 15/2 1843, dotter till torparen L. Ersson i V. Norrbobyn. Död 7/7 1914.

Sedan Myrre, Jonas Larsson – Frid avlidit 1915 kom hans hus att köpas av Lars Glad som lät flytta det till Sandmyren. Sedan hans barn, Glad-Per avlidit och Glad-Mina avflyttat, flyttades huset till Tjärnvallen där det fortfarande står.
Det hus som nu finns vid Myrres är byggt av lada som är ditflyttad från Björsbovallen i början eller mitten av 1940-talet, berättar (7V13) Alfred Danielsson född 5/5 1922. Nu är det hans son Hans Åke Danielsson som äger huset.

min-002-myrres

Myrres juli 2013 med Alfred Danielsson och hans barnbarn och barnbarnsbarn på altanen


Dellenportalen vill rikta ett stort Tack till alla som välvilliga hjälpt oss med uppgifter som möjliggjort den här sammanställningen.
Än en gång ett stort tack.

Sammanställningen är bara påbörjad och skall närmast ses som ett underlag att bygga vidare på. Troligen finnas det personer och familjer som saknas, och kanske har även uppgifter blivit felaktiga.

Därför behöver vi din hjälp. Rätta för oss när du ser att något blivit fel och hjälp oss att med bilder dokumentera den här sammanställningen ännu bättre. Har du dessutom egna minnen att berätta om, vill vi att du vänligen hör av dig till Dellenportalen.

Om du uppskattar den här sammanställningen och vill stödja vårt arbete är en gåva, eller en donation senare, mycket välkommen till Dellenportalens konto 6408-619 968 508 Handelsbanken Delsbo. Tack för ditt stöd!

Tack för att du vill hjälpa oss – tillsammans kan vi glädja andra

Tack för ditt besök!

Sammanställt av Åke Nätterö och Viveca Sundberg


Tillbaka till toppen

Dellenportalen.se | Åke Nätterö | Anderbo 62 | 820 62 Bjuråker | tel 0653-600 62
Dellenportalen.se | Viveca Sundberg | S. vägen 47 | 824 43 Hudiksvall | tel 070-521 47 10

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *